Home Uncategorized COVID 19 / BERLIN-Informacion i rëndësishëm

COVID 19 / BERLIN-Informacion i rëndësishëm

nga admin

Hotelet e Berlinit mund të mirëpresin përsëri mysafirët. Muzetë, atraksionet dhe madje edhe restorantet janë të hapura. Ju do të gjeni këtu një përmbledhje të gjithçkaje, që tashmë është hapur në Berlin.

INFORMACION I RENDESISHEM:

Duhet të dini...

pyetjet më të zakonshme dhe përgjigjet e tyre
 • Që nga 1 gushti, të gjithë udhëtarët që nuk janë vaksinuar ose shëruar plotësisht duhet të paraqesin një test aktual, negativ të Covid – 19. Fëmijët nën moshën 12 vjeç përjashtohen. Rregullat e reja të hyrjes zbatohen për të gjitha vendet pavarësisht nëse dikush po hyn nga një zonë pa rrezik, një zonë me rrezik të lartë, ose një zonë të variantit të virusit.
 • Për më tepër, të gjithë personat që hyjnë nga ajri gjithashtu i nënshtrohen testimit të detyrueshëm.
 • Ju duhet të paraqisni një test negativ të Covid 19: nëse doni të vizitoni brendësinë e restoranteve dhe kafeneve.
 1. nëse jeni duke marrë pjesë në turne të qytetit dhe turne me udhëzues.
 2. nëse jeni duke marrë pjesë në ngjarje kulturore, me kusht që të ketë më shumë se 50 pjesëmarrës.
 3. kur shkoni të kërceni. Festat e vallëzimit lejohen vetëm në ambiente të hapura.
 • Ju nuk keni pse të paraqisni një test negativ në hotel. Mysafirët e hotelit madje lejohen të hanë në restorantin e hotelit ose të shijojnë mëngjesin në ambiente të mbyllura pa treguar një test negativ për COVID19.
 • Personat e shëruar dhe plotësisht të vaksinuar (15 ditë pas vaksinimit të dytë) përjashtohen nga kërkesa e testimit nëse japin provën e duhur.
 • Ju nuk keni pse të paraqisni një test negativ si mysafir në hotel, megjithatë duhet të zbatoni rregullat e caktuara të higjienës dhe distancës.
 • Ju lutemi jepni të dhënat tuaja personale me vërtetësi për gjurmimin e kontakteve në rast infeksioni.
 • Ju duhet të mbani një maskë mjekësore ose maskë FFP2 në të gjitha zonat e mbyllura të hotelit.
 • Nëse jeni duke qëndruar në zonën e brendshme të restoraantit të një hoteli, duhet të siguroni një test aktual negativ të Covid ose dëshmi të vaksinimit ose shërimit.
 • Kjo kërkesë nuk vlen nëse jeni bujtës në atë hotel.
 • Nëse maskat janë të detyrueshme, një maskë mjekësore për fytyrën duhet të mbahet gjithmonë (përveç nëse rregullohet ndryshe në vend); mbajtja e një maskë FFP2 është e detyrueshme në të gjithë transportin publik, në stacionet e autobusëve, në stacionet dhe aeroportet dhe për shërbimet afër trupit. Në Berlin, është e detyrueshme të vishni një maskë FFP2 në të gjithë transportin publik,
 • Maskat nuk janë më të detyrueshme jashtë në kopshtin zoologjik dhe Tierpark.
 • Maska gjithashtu nuk duhet të vishen në rrugët tregtare dhe sheshet shumë të zënë – përveç nëse distanca minimale nuk mund të mbahet.
 • Fëmijët nën gjashtë vjeç nuk kanë pse të mbajnë maskë.
  Për fëmijët deri në 14 vjeç, një maskë e thjeshtë kirurgjikale është e mjaftueshme.
 • Kushdo që nuk respekton kërkesën për maskë mund të gjobitet midis 50 dhe 500 euro.

Shkruani një koment