Archive for Libra

 • 09/04/2019

  NE HOLANDE, NESE KE NJE LIBER NE...

  Të apasionuarit e librit në Holandë do të udhëtojnë falas. Jo gjithmonë: një fundjavë në vit. Në ditën e librit, të gjithë ata që hipin në një tren dhe paraqiten tek kontrollori me një libër në dorë, nuk do ta paguajnë biletën. Kështu ata mund të udhëtojnë në të gjithë vendin pa...

 • 12/01/2019

  SHAKESPEAR AND COMPANY, LIBRARIA ME E FAMSHME...

  Pikërisht në qoshen mes Latin Quarter të Parisit dhe Boulevard Saint-Germaine, ndodhet një nga libraritë më të famshme të Europës, Shakespeare & Company.Brezat më të njohur të artistëve dhe shkrimtarëve letrarë e kanë frekuentuar ndërtesën e shekullit të 17-të me pamje nga ana jugore e Notre Dame, që nga Voltaire...

 • 10/03/2018

  LIBRAT E UDHETIMEVE. CILET DUHEN LEXUAR?

  Leximi dhe udhëtimi janë dy gjëra që mund të shkojnë dorë për dorë. Librat ju çojnë në vise dhe kohë të tjera, ju bëjnë të takoni njerëz që s'do mund t'i takoni asnjëherë në jetën reale. Sigurisht, ato ju nxisin edhe më shumë për të udhëtuar. Sa herë ka ndodhur që...

 • 06/01/2018

  KOPENHAGENI, NE GJURMET E ANDERSEN DHE BLIXEN

  Kur viziton Danimarkën nuk është e thënë të mjaftohesh vetëm me atraksionet turistike. Harroje Amalienborg, ndërrimin e rojeve dhe Canal Tour. Ndiq gjurmët e dy shkrimtarëve të mëdhenj, Hans Christian Andersen dhe Karen Blixen, për të zbuluar Kopenhagenin letrar.Hans Christian Andersen dhe Karen Blixen janë dy prej shkrimtarëve më të mëdhenj...