Archive for Art

  • 27/11/2018

    KOLONA ZANORE E STAMBOLLIT- 3 KENGETARET TOP

    Muzika është pjesë integrale e Stambollit.Vetëm të ecni pak në rrugët e tij dhe do të dëgjoni këngët popullore nga baret e vogla pranë sheshit Eminönü, lojën e instrumentave tradicionale, të luajtur nga muzikantët në sheshin Galip Dede, popin turk, ku më së shumti pëlqehen baladat turke, në dyqanet e...

  • 17/09/2018

    SKULPTURA ME E PABESUESHME NE BOTE, FRYMEZOHET...

    Në kryqëzim të rrugëve të Pragës, ju mund të pengoheni me Metalmorphosis, një statujë masive 45 ton, e projektuar nga artisti kontroversial (i diskutueshëm) çek David Cerny.Pozicionuar jashtë një qendre komerciale, pranë sheshit Wenceslas, skulptura e shtrembëruar, shumë reflektuese dhe esktremisht e shndritshme, përshkruan kokën e shkrimtarit të famshëm çek,...