MEDITERRANEO, FILMI ME NGJYRAT E MESDHEUT SOT 28 VJEÇ

Si sot 28 vjet më parë filmi italian “Mediterraneo” (MESDHEU) u shpall fitues i çmimit Oskar per “FIlmin më të mirë të huaj”. (regjisor Gabriele Salvatores).

Të gjithë e keni parasysh, aventurën e këtij grupi të vogël me ushtarë italianë, pas Luftës së Dytë Botërore, në ishullin grek Castelrosso !

Filmi fillon me fjalët e një nga protagonistëve ushtarë që duke rrëfyer në veten e parë thotë: “Ishim në një moshë, kur nuk e dinim a të krijonim familje, apo të shkonim nëpër botë”.

Ishulli ku u xhirua filmi ndodhet në Mesdheun lindor, 3 km larg Turqisë, përball ishullit Kas dhe 72 milje nga ishulli i Rodit.

Përveçse filmin, ishulli ka frymëzuar edhe David Gilmour, (vokalist dhe solist i Pink Floyd), në albunim e tretë solistik me titull “On an island”, 2006. Ai e ka titulluar pjesën e parë të albumit “Castellorizon”….në kujtim të këtij ishulli të Egjeut.

Albumi në tërësi është frymëzuar nga udhëtimet.

© Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i të gjithë materialeve, si tekst apo audio, ose fotove pa lejen e autorëve!

Për fotot ilustruese, ndonjëherë jemi të detyruar të përdorim fotografi nga interneti. Nëse kjo gjë prek interesin e personave të interesuar, na sinjalizoni dhe ne menjëherë do i heqim ato!

Share this:
Tags:

About Travel Bar

WE LIKE TO TRAVEL! WE MAKE IT!

  • Website
  • Instagram
  • Email

Add Comment

3 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.