SI TE LEVIZNI NE BEOGRAD: INFO, KOSTO DHE KESHILLA

Si të lëvizni në Beograd duke shpenzuar pak lekë? Ja si të lëvizni nga aeroporti si dhe këshilla të tjera për të gjitha lëvizjet me makinë, në këmbë apo me mjetet publike. Hartat, oraret dhe abonetë.

Kryeqyteti i Serbisë, Beogradi, ka marrë gjithnjë e më shumë vëmendjen e turistëve si nga Europa edhe nga bota.

Qyteti që zotëron një rrjet të shërbimit të transportit publik, është plotësisht i eksplorueshëm edhe me biçikletë ose me autoveturë, për t’u spostuar nga një vend në tjetrin. Por duhet të jeni të vëmendshëm për oraret e parkimit dhe duhet ta keni parasysh se të gjeni një vend të lirë parkimi, është thuajse e pamundur.

Në këtë udhëzim të vogël do të zbulojmë së bashku si të lëvizim në këtë qytet të bukur, pa u stresuar.

  • Nga aeroporti i Beogradit Nicola Tesla
  • Si të lëvizësh në këmbë
  • Me mjete publike
  • Autobuz
  • Tram
  • Filobus
  • Këshilla të dobishme

1. Nga aeroporti i Beogradit Nicola Tesla

Aeroporti i Beogradit Nicola Tesla ndodhet shumë afër qendrës së qytetit, rret 12 km në lindje të kryeqytetit serb, dedikuar shkencëtarit të famshëm Nicola Tesla.

Distanca nga qendra: 12 km, që përshkohet për 16 minuta

me taksi: 12 euro për 16 minuta

me autobuz: 0,75 € (bileta blihet në kioskë), 1.30 € (bileta blihet në autobuz), për rreth 30-40 minuta, me
minibus A, PTC Belgrade Linja 72 dhe PTC Belgrade Linja 607.

2. Si të lëvizësh në këmbë

I ndarë në 17 komuna, qyteti i Beogradit përmban disa nga atraksionet më të rëndësishme të Qytetit të Vjetër (Stari Grad).

Në këtë zonë ju këshillojmë të ecni në këmbë për tu kënaqur me të gjitha mrekullitë që mban kryeqyteti. Diskutimi pa dyshim që bëhet për zonat periferike të Beogradit, ku ekzistojnë bukuri të mëdha, por që mund të arrihen vetëm me mjetet e transportit publik, taxi ose autoveturë.

Lexo edhe: 10 ATRAKSIONET E DUHURA NE BEOGRAD

Lexo edhe: BEOGRAD – VITI I RI ASHTU SIÇ NUK E KISHIT IMAGJINUAR 

3. Me mjete publike

Rrjeti i shërbimeve të transportit publik në Beograd, i cili gjithashtu punon për të lehtësuar mangësinë e linjave hekurudhore që kalojnë në kryeqytetin serb, është mjaft i përhapur, por edhe “antik”.

Kompania e GSP Beograd, e cila është e ngarkuar me shërbimin e transportit publik të qytetit, hapi dyert e saj në 1892, duke inauguruar shërbimin e tramvajt elektrik dhe duke zgjeruar ofertën e saj me linja autobusësh dhe filobus (autobuzë elektrik).

Bileta është unike për të gjitha automjetet dhe kushton 0.75 € nëse blihet në kioskë, ose 1.30 € nëse blihet në bord.

Qyteti gjithashtu ka një shërbim privat të transportit, i cili shkon për të zbatuar shërbimet e shërbimit publik tashmë efikas, duke marrë parasysh gjerësinë e kryeqytetit.

4. Autobuz

Ekzistojnë 112 linja të autobusëve që kalojnë në Beograd, aktivë çdo ditë 24 orë në 24, të cilat janë në gjendje të kompensojnë mangësinë e linjave hekurudhore në qytet.

Shkarko harten: Mjetet publike Beograd (për të gjithë muajt)

Orari: 04:00 – 24:00 dhe 24:00 – 04:00 (linja e natës)

Çmimi i biletës/për vetëm një rrugë: 0,75 € ne kioske dhe 1,30 € nëse e blini në bordin e autobuzit.

Abonime: kartë ditore 2,11 €; kartë 3 ditore 5,90 €; kartë 5 ditore 8,45 €.

5.Trum

Qyteti i Beogradit ofron 12 linja tramvaji, aktive gjatë gjithë ditës, secila prej tyre.

Shkarko harten: Mjetet publike Beograd (për të gjithë muajt)

Orari: 04:00 – 24:00 dhe 24:00 – 04:00 (linja e natës)

Çmimi i biletës/për vetëm një rrugë: 0,75 € ne kioske dhe 1,30 € nëse e blini në bord.

Abonime: kartë ditore 2,11 €; kartë 3 ditore 5,90 €; kartë 5 ditore 8,45 €.

5. Filobus

Oferta e shërbimit të transportit publik në Beograd, konkludohet me 8 linja për filobus (autobus elektrik), edhe ato gjithnjë në funksion të turistëve, studentëve dhe qytetarëve normalë, me udhëtime të veçanta për të përmbushur të gjitha nevojat.

Shkarko harten: Mjetet publike Beograd (për të gjithë muajt)

Orari: 04:00 – 24:00 dhe 24:00 – 04:00 (linja e natës)

Çmimi i biletës/për vetëm një rrugë: 0,75 € ne kioske dhe 1,30 € nëse e blini në bord.

Abonime: kartë ditore 2,11 €; kartë 3 ditore 5,90 €; kartë 5 ditore 8,45 €.

6. Këshilla të dobishme

Nëse planifikoni një qëndrim të gjatë në Beograd (më shumë se 3 muaj), mund të blini një BusPlus Card, një kartë plastike ose në formën e kartonit që ju lejon të hipni në të gjithë flotën e transportit publik në kryeqytetin serb, me çmime të papërfillshme për 3 muaj, ose edhe për 3 vjet. Kartat janë të rimbursueshme.

Nëse, udhëtimi juaj përkon me një kohë më të shkurtër, nëse nuk doni të përfitoni nga autobusët dhe tramvajet, mund të shfrytëzoni shërbimin e lirë të taksive, të dallueshme jo aq me ngjyra, por nga shenja blu në tavanin e automjetit.

Rekomandimi i vetëm është të mbani një sy tek shoferi kur vendos taksimetrin, për të shmangur “rritjen e pakëndshme të çmimeve”.

Orari: 04:00 – 24:00 dhe 24:00 – 04:00 (linja e natës)

Çmimi i biletës/për vetëm një rrugë: 0,75 € ne kioske dhe 1,30 € nëse e blini në bordin e autobuzit.

Abonime: kartë ditore 2,11 €; kartë 3 ditore 5,90 €; kartë 5 ditore 8,45 €.

Share this:
Tags:

About Travel Bar

WE LIKE TO TRAVEL! WE MAKE IT!

  • Website
  • Instagram
  • Email

Add Comment

thirteen − nine =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.