17/09/2018

SKULPTURA ME E PABESUESHME NE BOTE, FRYMEZOHET NGA LIBRAT

Në kryqëzim të rrugëve të Pragës, ju mund të pengoheni me Metalmorphosis, një statujë masive 45 ton, e projektuar nga artisti kontroversial (i diskutueshëm) çek David Cerny.

Pozicionuar jashtë një qendre komerciale, pranë sheshit Wenceslas, skulptura e shtrembëruar, shumë reflektuese dhe esktremisht e shndritshme, përshkruan kokën e shkrimtarit të famshëm çek, Franz Kafka.

Instaluar në vitin 2014, puna përbëhet prej 42 shtresash të pavarura çeliku. Cili është qëllimi i atistit? Të zbulojë personalitetin e shumëfishtë dhe torturues të Kafkës.

Në fakt (koka) është një motiv i përbashkët në të gjithë punën e Cerny, kjo kokë është vetëm njëra nga shumë kokët e punuara prej tij.

Share this:
Tags:

About Travel Bar

WE LIKE TO TRAVEL! WE MAKE IT!

  • Website
  • Instagram
  • Email

Add Comment

18 + 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.