10 QYTETET ME TE BUKUR MESJETARE NE EUROPE

Europa është kontinenti më i vjetër, me shumë fshatra dhe qytete mesjetare, që udhëtarët duhet të mos i humbin. Le të kontrollojmë bashkë për më të mirët!

1. Monemvasia, Greqi

Europa, zemra e qytetërimit njerëzor, ka mijëra vende me vlerë për t’i vizituar. Prandaj, kush prej jush ka kohë që të lexojë për të gjithë ata?

Monemvasia është një qytet grek i vendosur në komunën Laconia në pjesën jugore të kontinentit.

2. Salamanca, Spanjë

Në zemër të Salamanca-s qëndron universiteti më i vjetër i Spanjës (dhe një nga më të vjetrit në të gjithë Europën), që daton në vitin 1134.

Qyteti merr pseudonimin, La Dorada (qyteti i Artë), nga shkëlqimi i bukur i strukturave të saj ranore.

3. Obidos, Portugali

I vendosur në veri të kryeqytetit të Lisbonës ndodhet qyteti mesjetar i Obidos.

Mrekullohuni nga rrugët me kalldrëm, admironi ngjyrat e dyerve të shtëpive anash rrugëve, shihni kështjellën mesjetare si dhe ecni mes mureve mesjetare të fortifikuara të qytetit.

4. Cesky Krumlov, Republika Çeke

Pavarësisht nga sipërfaqja relativisht të vogël, Cesky Krumlov është shtëpia e një nga kështjellave më të mëdha në vend, duke lënë në vendin e dytë kompleksin masiv të kështjellave në Pragë.

5. Eguisheim, Francë

I ngjan një fshat të magjepsur nga një përrallë, e plotësuar me dredha-dredhat e rrugëve me kalldrëm dhe ndërtesat gjysmë-druri, Eguisheim është një nga shumë fshatrat e adhurueshëm përgjatë Route du Vin së (Rruga e Verës) në rajonin e Alsace të Francës lindore.

6. York, Angli

Jeni duke kërkuar për një qytet tjetër mesjetar ku mund të ecni mes mureve të bukura të qytetit?

Në York, ju do të gjeni muzeun më të madh të madh hekurudhor në Botë, rrugën më të vjetër tregtare në Europë (The kaos) si dhe Katedralen e dytë më të madhe gotike në Europën Veriore (York Minster).

7. Hallstatt, Austri

Ky qytet piktoresk afër liqenit thuhet se është qyteti më i vjetër i banuar në të gjithë Europën. Ndodhet rreth një orë larg Salzburg.

Hallstatt ofron disa nga pamjet më spektakolare në rajonin e Salzkammergut të Austrisë.

8. San Gimignano, Itali

San Gimignano është një qytet mesjetar, i vendosur në rajonin e qytetit të Toskanës që dikur shërbente si një pikë pushimi për pelegrinët në të kaluarën.

Ekonomia e qytetit ishte e kontrolluar nga disa familje, të cilat ishin shumë të pasura. Për këtë arsye ata i kishin ndërtuar shtëpitë si kështjella, 14 nga 72 ndërtesat e përfunduara e kanë kaluar testin e kohës!

9. Ghent, Belgjikë

Qendra e qytezës për këmbësorët në Ghent është e njohur për arkitekturën mesjetare, duke përfshirë edhe Kështjellën Gravensteen e shekullit të 12-të.

10. Cinque Terre, Itali

Fshatrat e Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola dhe Riomaggiore përbëjnë atë që njihet si Cinque Terre (Pesë toka ) përgjatë rivierës italiane.

© Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i të gjithë materialeve, si tekst apo audio, ose fotove pa lejen e autorëve!

Për fotot ilustruese, ndonjëherë jemi të detyruar të përdorim fotografi nga interneti. Nëse kjo gjë prek interesin e personave të interesuar, na sinjalizoni dhe ne menjëherë do i heqim ato!

Share this:
Tags:

About Travel Bar

WE LIKE TO TRAVEL! WE MAKE IT!

  • Website
  • Instagram
  • Email

Add Comment

8 + nineteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.